Afdrukken

Agenda 

 

Zondag 18 september 2022, start nieuwe groep rouwtraining 

Rouwtraining geeft je in 5 online bijeenkomsten van 1 uur kennis van de algemeen gangbare lijnen van een rouwproces en inzicht in je eigen manier van rouwen. Je krijgt concrete handvaten aangereikt die bij jou passen, waarmee jij weer het stuur van je eigen leven in de hand kunt nemen. Daarnaast leer je van de anderen in de groep. Daardoor ben je uiteindelijk beter in staat om verder te leven met je verlies. 

De data van deze rouwtraining zijn 18 september 2022, 2 oktober 2022, 16 oktober 2022, 30 oktober 2022 en 20 november 2022.

Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zaterdag 24 september 2022, Verdiepingsmodule rouw en verliescounselling

Deze verdiepingsmodule is bedoeld voor studenten en oud-studenten van de Academie Coaching en Counselling of andere vergelijkbare opleidingen.
De module die bestaat uit 4 dagdelen is ook geschikt voor diegenen die werken met rouw in geval van verlies van baan, gezondheid, relatie of andere gelieerde aspecten van verlies. Na deze verdiepingsmodule ben je je meer bewust van de aspecten en diepere lagen in verlies- en rouwprocessen. Je beschikt over een groter scala aan mogelijkheden en kan die toepassen in de praktijk.

De module is onderdeel van het opleidingen programma van de Academie Coaching en Counselling en wordt verzorgd door de rouwcoach.  
De data de verdiepingsmodule zijn 24 september 2022 (dagdeel 1 en 2 klassikaal) en 22 oktober 2022 (dagdeel 3 online) en 12 november 2022 (dagdeel 4 online) 

Kijk op de website van de Academie voor meer informatie.

 

Zaterdag 8 oktober 2022, start 5-daagse opleiding rouw- en verliesbegeleiding

Deze opleiding is bedoeld voor afgestudeerd psychosociaal therapeuten, studenten en collega’s uit aanverwante vakgebieden.
De opleiding is volgt de rode draad van de integrale verliesverwerking. Integrale verliesverwerking is een methode die zowel de cliënt als begeleider inzicht en concrete handvatten geeft bij rouw en verliesverwerking. Het model combineert inzichten uit de gangbare visies op rouw- en verliesverwerking met de dynamiek van de mens. De student(e) leert via dit model te kijken naar het rouwproces en de persoonlijke voorkeuren van een cliënt en is na afloop van de opleiding in staat het model in de praktijk toe te passen.

Deze opleiding wordt georganiseerd door de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO en verzorgd door de rouwcoach.  
Kijk op de website van de SPSO voor meer informatie.

De data van deze opleiding zijn 8 oktober, 5 november, 26 november, 10 december en 7 januari 2023. 

 

Vrijdag 19 november 2022, Inspiratiedag "Geef kleur aan verlies"

Deze dag is bedoeld voor coaches, counselors, therapeuten en anderen die mensen begeleiden bij vraagstukken rond verlies en rouw.
Tijdens de inspiratiedag komen 4 verschillende coaching methodes aan bod die laten zien hoe je met het inzetten van kleur het rouwproces van een client kunt ondersteunen.

Je maakt kennis met de integrale verliesverwerking en leert hoe Colournostics, Sqribox en Colour Comfort effectief ingezet kunnen worden bij rouw- en verliesbegeleiding.
Het is een praktische dag, dus je gaat zelf aan de slag onder deskundige begeleiding.  Meer informatie volgt.

 

Zaterdag 23 januari 2023, Workshop integrale rouw- en verliesbegeleiding met Sqribox.

Deze workshop van 2 dagdelen is bedoeld voor afgestudeerd psychosociaal therapeuten, studenten en collega’s uit aanverwante vakgebieden. Tijdens de workshop staat het gebruik van Sqribox bij rouw- en verliesverwerking centraal. 
Sqribox is een krachtig therapeutisch instrument dat past binnen de integrale verliesverwerking. Aan de hand van theorie en casuïstiek wordt de integrale verliesverwerking toegelicht.

Deze workshop wordt georganiseerd door de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO en verzorgd door de rouwcoach.
Kijk in het lezingen en workshop programma van de SPSO voor meer informatie. Achteraan in dat document vindt u ook het aanmeldformulier.