Agenda 

  

Zondag 14 oktober 2021, Lezing omgaan met rouw en verlies

logo-humanitasNaast verdriet ervaren veel mensen die rouwen ook andere emoties zoals verwarring, onrust of misschien wel een schuldgevoel om wat je nog had willen doen of had willen zeggen. Als je daarbij slaap-, concentratieproblemen en de fysieke en emotionele pijn van het verlies optelt, is het niet vreemd dat je vaak hoort: “het voelt alsof een deel van mezelf is gestorven.” De omgeving zegt al gauw: “je moet verder, het leven gaat door”. Verstandelijk weet je wel dat het klopt, maar zo gemakkelijk gaat dat niet …. doorgaan met leven.

Hoewel iedereen op zijn eigen manier rouwt, zijn er ook veel overeenkomsten in de manier waarop mensen een verlies verwerken. Aan de hand van uitleg en heel veel voorbeelden komen in de lezing verschillende manieren waarop je kunt rouwen aan bod.

De organisatie van deze lezing is in handen van Humanitas Eemland en Versa Welzijn en wordt gehouden in het Huis van Eemnes, Noordersingel 4, Eemnes van 14.00-16.30 uur.
Inloop vanaf 13.45 uur. De entree is gratis. Vooraf aanmelden is gewenst en gaat via het e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Zaterdag 6 november 2021, start 5-daagse opleiding rouw- en verliesbegeleiding

Deze opleiding is bedoeld voor afgestudeerd psychosociaal therapeuten, studenten en collega’s uit aanverwante vakgebieden.
De opleiding is volgt de rode draad van de integrale verliesverwerking. Integrale verliesverwerking is een methode die zowel de cliënt als begeleider inzicht en concrete handvatten geeft bij rouw en verliesverwerking. Het model combineert inzichten uit de gangbare visies op rouw- en verliesverwerking met de dynamiek van de mens. De student(e) leert via dit model te kijken naar het rouwproces en de persoonlijke voorkeuren van een cliënt en is na afloop van de opleiding in staat het model in de praktijk toe te passen.

Deze opleiding wordt georganiseerd door de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO en verzorgd door de rouwcoach.  
Kijk op de website van de SPSO voor meer informatie.

De data van deze opleiding zijn 6 november 2021, 20 november 2021, 11 december 2021, 8 januari 2022 en 22 januari 2022. 

 

Dinsdag 23 november 2021, Lezing omgaan met rouw en verlies voor mantelzorgers

logo-humanitasVeel mensen denken bij rouw aan het overlijden van iemand. Maar als iemand van wie je houdt te maken krijgt met dementie of anderszins in gezondheid achteruit gaat, krijg je als zieke én naaste te maken met een rouwproces. Jullie toekomst wordt anders dan verwacht. Dit uit zich in verdriet, woede, schuldgevoelens, zorgen over de toekomst, onmacht, maar ook hoop en liefde. En dat allemaal door elkaar. 

De organisatie van deze lezing is in handen van Welzijn Baarn en wordt gehouden in Welzijnscentrum De Leuning, Oranjestraat 8 in Baarn op dinsdag 23 november 2021 van 15.00 uur tot 16.30 uur.
Inloop vanaf 14.45 uur. Vooraf aanmelden is gewenst. Kijk voor meer informatie op de website van Welzijn Baarn.

 

Zondag 9 januari 2022, start nieuwe groep rouwtraining 

Rouwtraining geeft je in 5 online bijeenkomsten van 1 uur kennis van de algemeen gangbare lijnen van een rouwproces en inzicht in je eigen manier van rouwen. Je krijgt concrete handvaten aangereikt die bij jou passen, waarmee jij weer het stuur van je eigen leven in de hand kunt nemen. Daarnaast leer je van de anderen in de groep. Daardoor ben je uiteindelijk beter in staat om verder te leven met je verlies. 

De data van deze rouwtraining zijn 9 januari 2022, 23 januari 2022, 13 februari 2022, 6 maart 2022 en 20 maart 2022.

Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.