Agenda 

   

Zaterdag 11 juni 2022, workshop integrale rouw- en verliesbegeleiding met inzet van Sqribox

Deze workshop is bedoeld voor psychosociaal therapeuten, studenten en collega’s uit aanverwante vakgebieden. Integrale verliesverwerking combineert inzichten uit de gangbare visies op rouw- en verliesverwerking met de dynamiek van de mens. Dit wordt toegelicht aan de hand van theorie en casuïstiek. Daarnaast zal worden gewerkt met Sqribox. Sqribox is een krachtig therapeutisch instrument dat past binnen de integrale verliesverwerking. In deze workshop breid je dus ook je  gereedschapskist' uit. Je leert hoe je de tool als begeleider op een laagdrempelige manier kunt inzetten bij cliënten. Het instrument is een leuke creatieve werkvorm die schrijven, tekenen, beweging, herhaling en associatie op een ijzersterke manier combineert.
Zo breng je luchtigheid in de begeleiding van een zwaar onderwerp en help je je cliënt de verlieservaring op een positieve manier te integreren in het vervolg van zijn leven.

Deze workshop wordt georganiseerd door de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO en verzorgd door de rouwcoach.
De workshop vindt plaats op Huize Beukbergen, Amersfoortseweg 59, 3712 BB Huis ter Heide op zaterdag 18 juni 2022 van 10.00 tot 16.30 uur.
De kosten van de workshop zijn € 122,50. Aanmelden is mogelijk tot 14 april door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zondag 12 juni 2022, workshop schrijven vanuit je binnenste

Aan de hand van een eenvoudige schrijftechniek maak je verbinding met de liefde in jezelf en maak je die zichtbaar in een tekst. Liefde is een bron van kracht in de mens.
Tijdens deze workshop boor je die bron in jezelf aan en ervaar je wat schrijven kan doen in een periode van rouw en herstel.

De workshop wordt verzorgd in het kader van de jaarlijkse herinneringsdag van Steunpunt Nova. Steunpunt nova is een Landelijk Steunpunt voor ouders die hun baby verliezen.

  

Maandag 13 juni 2022, lezing omgaan met rouw en verlies

Tijdens de lezing wordt in gegaan op verschillende manier waarop mensen om gaan met verlies. Aan de hand van voorbeelden wordt duidelijk waar mensen zoal tegen aan lopen en welke 
vormen van ondersteuning mogelijk zinvol zijn.  

De lezing wordt verzorgd in het kader van de jaarlijkse bijeenkomst van de parochie Heilig Kruis in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten.


Zondag 18 september 2022, start nieuwe groep rouwtraining 

Rouwtraining geeft je in 5 online bijeenkomsten van 1 uur kennis van de algemeen gangbare lijnen van een rouwproces en inzicht in je eigen manier van rouwen. Je krijgt concrete handvaten aangereikt die bij jou passen, waarmee jij weer het stuur van je eigen leven in de hand kunt nemen. Daarnaast leer je van de anderen in de groep. Daardoor ben je uiteindelijk beter in staat om verder te leven met je verlies. 

De data van deze rouwtraining zijn 18 september 2022, 2 oktober 2022, 16 oktober 2022, 30 oktober 2022 en 20 november 2022.

Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zaterdag 8 oktober 2022, start 5-daagse opleiding rouw- en verliesbegeleiding

Deze opleiding is bedoeld voor afgestudeerd psychosociaal therapeuten, studenten en collega’s uit aanverwante vakgebieden.
De opleiding is volgt de rode draad van de integrale verliesverwerking. Integrale verliesverwerking is een methode die zowel de cliënt als begeleider inzicht en concrete handvatten geeft bij rouw en verliesverwerking. Het model combineert inzichten uit de gangbare visies op rouw- en verliesverwerking met de dynamiek van de mens. De student(e) leert via dit model te kijken naar het rouwproces en de persoonlijke voorkeuren van een cliënt en is na afloop van de opleiding in staat het model in de praktijk toe te passen.

Deze opleiding wordt georganiseerd door de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO en verzorgd door de rouwcoach.  
Kijk op de website van de SPSO voor meer informatie.

De data van deze opleiding zijn 8 oktober, 5 november, 26 november, 10 december en 7 januari 2023.