Agenda 

  

Zondag 29 maart 2020, workshop kracht van symbolen

Symbolen zijn krachtige instrumenten die helpen het verlies draaglijker te maken.

In deze workshop leer je over de werking van symbolen en ga je als deelnemer op zoek naar persoonlijke symbolen die bij jou passen. Aan de hand van uitleg, visualisatie en teken-oefeningen ervaar je de kracht van jouw persoonlijke symbool. Die kracht kun je gebruiken in moeilijke tijden.

Tijd:       van 10.00 tot 12 uur.
Locatie   De Busser 2, 5684 PM Gerwen
Kosten:  30 euro

 

Zondag 19 april 2020, start nieuwe groep rouwtraining 

Rouwtraining geeft je in 5 online bijeenkomsten kennis van de algemeen gangbare lijnen van een rouwproces en inzicht in je eigen manier van rouwen. Je krijgt concrete handvaten aangereikt die bij jou passen, waarmee jij weer het stuur van je eigen leven in de hand kunt nemen. Daarnaast leer je van de anderen in de groep. Daardoor ben je uiteindelijk beter in staat om verder te leven met je verlies. 

De data van deze opleiding zijn 19 april 2020, 10 mei 2020, 24 mei 2020, 7 juni en 21 juni 2020. 

Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Donderdag 7 mei 2020, lezing samen verder  (geannuleerd vanwege de Corona-crisis)

In deze lezing wordt ingegaan op vragen zoals: "Wat maakt dat je je zo moe voelt, terwijl het moeite kost om überhaupt in actie te komen?

Wat kun je doen om jezelf te helpen in de moeilijke periode van rouw? Aan de hand van uitleg en heel veel voorbeelden kijken we naar verschillende manieren waarop je kunt rouwen. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met hospice de Populier.  Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op voor meer informatie.


Vrijdag 29 mei 2020, themabijeenkomst Nazorg (geannuleerd vanwege de Corona-crisis)

Themabijeenkomst voor uitvaartverzorgers, ritueel begeleiders en woorddienstbegeleiders om als professional in de uitvaartbranche beter te kunnen signaleren wanneer extra hulp bij rouw geboden is. Deze themabijeenkomst wordt georganiseerd door Good-bye en verzorgd door Ed van der vight.  Kijk op de website van Good-bye voor meer informatie.

De themabijeenkomst wordt van 14.00 tot 17.00 uur gehouden bij Energiecentrum De Volmolen, Volmolen 4, 5561 VH Riethoven. 

 

Zaterdag 3 oktober 2020, start 5-daagse opleiding rouw- en verliesbegeleiding

Deze opleiding is bedoeld voor afgestudeerd psychosociaal therapeuten, studenten en collega’s uit aanverwante vakgebieden.
De opleiding is volgt de rode draad van de integrale verliesverwerking. Integrale verliesverwerking is een methode die zowel de cliënt als begeleider inzicht en concrete handvatten geeft bij rouw en verliesverwerking. Het model combineert inzichten uit de gangbare visies op rouw- en verliesverwerking met de dynamiek van de mens. De student(e) leert via dit model te kijken naar het rouwproces en de persoonlijke voorkeuren van een cliënt en is na afloop van de opleiding in staat het model in de praktijk toe te passen.

Deze opleiding wordt georganiseerd door de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO en verzorgd door de rouwcoach.  
Kijk op de website van de SPSO voor meer informatie.

De data van deze opleiding zijn 3 oktober 2020, 31 oktober 2020, 21 november 2020, 12 december en 9 januari 2021.