Agenda 

 

Zaterdag 13 oktober 2018, start 5-daagse opleiding rouw- en verliesbegeleiding

Deze opleiding is bedoeld voor afgestudeerd psychosociaal therapeuten, studenten en collega’s uit aanverwante vakgebieden.
De opleiding is volgt de rode draad van de integrale verliesverwerking. Integrale verliesverwerking is een methode die zowel de cliënt als begeleider inzicht en concrete handvatten geeft bij rouw en verliesverwerking. Het model combineert inzichten uit de gangbare visies op rouw- en verliesverwerking met de dynamiek van de mens. De student(e) leert via dit model te kijken naar het rouwproces en de persoonlijke voorkeuren van een cliënt en is na afloop van de opleiding in staat het model in de praktijk toe te passen.

Deze opleiding wordt georganiseerd door de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO en verzorgd door de rouwcoach.  
Klik hier voor de opleidingsbrochure of kijk op de website van de SPSO.

De data van deze opleiding zijn 13 oktober 2018, 27 oktober 2018, 17 november 2018, 15 december 2018 en 19 januari 2019. 

 

 

Zondag 4 november 2018, start nieuwe groep rouwtraining

Rouwtraining geeft je kennis van de algemeen gangbare lijnen van een rouwproces en inzicht in je eigen manier van rouwen. Je krijgt concrete handvaten aangereikt die bij jou passen, waarmee jij weer het stuur van je eigen leven in de hand kunt nemen. Daarnaast leer je van de anderen in de groep. Daardoor ben je uiteindelijk beter in staat om verder te leven met je verlies.

Tijd: 10.00 uur tot 11.00 uur
De data van deze rouwtraining zijn: 4 november 2018, 25 november 2018, 16 december 2018, 6 januari 2019, 27 januari 2019 
Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

Donderdag 22 november 2018, lezing samen verder

In deze lezing wordt ingegaan op vragen zoals: "Wat maakt dat je je zo moe voelt, terwijl het moeite kost om überhaupt in actie te komen?

Wat kun je doen om jezelf te helpen in de moeilijke periode van rouw? Aan de hand van uitleg en heel veel voorbeelden kijken we naar verschillende manieren waarop je kunt rouwen. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met hospice de Populier.  Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op voor meer informatie.


 

Zaterdag 24 november 2018, workshop psychosociale aspecten van een chronische of levensbedreigende ziekte

In deze workshop die is bedoeld als bijscholing voor leden van de beroepsvereniging LVPW staat de relatie tussen ziek zijn en verliesverwerking centraal.
Vanuit een integrale benadering komt zowel het gezichtspunt van de zieke als dat van de naaste aan bod. Deze integrale benadering wordt vervolgens concreet gemaakt door het delen van ieders praktijkervaring als therapeut/begeleider. Het gaat dan over onderwerpen zoals: hoe help je de cliënt en diens systeem bij acceptatie, zingeving weerstand, angst, verlangen, afscheid nemen en rouw.

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de LVPW. Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op voor meer informatie.