Agenda 

  

Zaterdag 2 maart 2019, start 5-daagse opleiding rouw- en verliesbegeleiding

Deze opleiding is bedoeld voor afgestudeerd psychosociaal therapeuten, studenten en collega’s uit aanverwante vakgebieden.
De opleiding is volgt de rode draad van de integrale verliesverwerking. Integrale verliesverwerking is een methode die zowel de cliënt als begeleider inzicht en concrete handvatten geeft bij rouw en verliesverwerking. Het model combineert inzichten uit de gangbare visies op rouw- en verliesverwerking met de dynamiek van de mens. De student(e) leert via dit model te kijken naar het rouwproces en de persoonlijke voorkeuren van een cliënt en is na afloop van de opleiding in staat het model in de praktijk toe te passen.

Deze opleiding wordt georganiseerd door de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO en verzorgd door de rouwcoach.  
Kijk voor meer informatie op de website van de SPSO.

De data van deze opleiding zijn 2 maart 2019, 23 maart 2019, 13 april 2019, 18 mei 2019 en 15 juni 2019. 

 

Dinsdag 19 maart 2019, lezing samen verder

In deze lezing wordt ingegaan op vragen zoals: "Wat maakt dat je je zo moe voelt, terwijl het moeite kost om überhaupt in actie te komen?

Wat kun je doen om jezelf te helpen in de moeilijke periode van rouw? Aan de hand van uitleg en heel veel voorbeelden kijken we naar verschillende manieren waarop je kunt rouwen. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met hospice de Populier.  Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op voor meer informatie.

 

Woensdag 20 maart 2019, Workshop "Kracht van symbolen"

Verlies... we krijgen er allemaal op bepaalde momenten in ons leven mee te maken. 
Of het nu gaat om verlies van een dierbare, verlies van een baan, een relatie... We zoeken een weg om ons verlies te verwerken. Op die weg zijn symbolen krachtige instrumenten die helpen het verlies draaglijker te maken.

In deze workshop leer je over de werking van symbolen en ga je als deelnemer op zoek naar symbolen die bij jou passen. Aan de hand van uitleg, visualisatie en teken-oefeningen ervaar je de kracht van jouw persoonlijke symbool. Die kracht kun je gebruiken in moeilijke tijden.

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met De Sprong, Centrum voor persoonlijke ontwikkeling.

Locatie: De Sprong, centrum voor persoonlijke ontwikkeling, Tournooiveld 10, 5663 EA Geldrop
Tijd: 19.30 uur tot 22.00 uur
Prijs: 17,50 euro
Aanmelden is mogelijk door het invullen van het inschrijfformulier.