Agenda 

 

Zaterdag 19 november 2022, Inspiratiedag "Geef kleur aan verlies"

Deze dag is bedoeld voor coaches, counselors, therapeuten en anderen die mensen begeleiden bij vraagstukken rond verlies en rouw.
Tijdens de inspiratiedag komen 4 verschillende coaching methodes aan bod die laten zien hoe je met het inzetten van kleur het rouwproces van een client kunt ondersteunen.

Je maakt kennis met de integrale verliesverwerking en leert hoe Colournostics, Sqribox en Colour Comfort effectief ingezet kunnen worden bij rouw- en verliesbegeleiding.
Het is een praktische dag, dus je gaat zelf aan de slag onder deskundige begeleiding.  

De dag die plaatsvindt bij LaPlace De Meern, Meerndijk 59, 3454 HP Utrecht start om 9.00 uur en wordt om 17.00 uur afgesloten met een borrel. Aanmelden kan via deze link.Zondag 8 januari 2023, start nieuwe groep rouwtraining
 

Rouwtraining geeft je in 5 online bijeenkomsten van 1 uur kennis van de algemeen gangbare lijnen van een rouwproces en inzicht in je eigen manier van rouwen. Je krijgt concrete handvaten aangereikt die bij jou passen, waarmee jij weer het stuur van je eigen leven in de hand kunt nemen. Daarnaast leer je van de anderen in de groep. Daardoor ben je uiteindelijk beter in staat om verder te leven met je verlies. 

De data van deze rouwtraining zijn 8 januari 2023, 22 januari 2023, 5 februari 2023, 26 februari 2023 en 19 maart 2023.

Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zaterdag 23 januari 2023, Workshop integrale rouw- en verliesbegeleiding met Sqribox

Deze workshop van 2 dagdelen is bedoeld voor afgestudeerd psychosociaal therapeuten, studenten en collega’s uit aanverwante vakgebieden. Tijdens de workshop staat het gebruik van Sqribox bij rouw- en verliesverwerking centraal. 
Sqribox is een krachtig therapeutisch instrument dat past binnen de integrale verliesverwerking. Aan de hand van theorie en casuïstiek wordt de integrale verliesverwerking toegelicht.

Deze workshop wordt georganiseerd door de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO en verzorgd door de rouwcoach.
Kijk in het lezingen en workshop programma van de SPSO voor meer informatie. Achteraan in dat document vindt u ook het aanmeldformulier.

 

Zaterdag 11 maart 2023, start 5-daagse opleiding rouw- en verliesbegeleiding

Deze opleiding is bedoeld voor afgestudeerde pschosociaal therapeuten, studenten en collega's uit aanverwante vakgebieden.
De opleiding volgt de rode draad van de integrale verliesverwerking. Integrale verliesverwerking is een methode die zowel de cliënt als de begeleider inzicht en concrete handvatten geeft bij rouw en verliesverwerking. Het model combineert inzichten uit de gangbare visies op rouw- en verliesverwerking met de dynamiek van de mens. De student(e) leert via het model te kijken naar het rouwproces en de persoolijke voorkeuren van de cliënt en is na afloop van de opleiding in staat het model in de praktijk toe te passen.

De opleiding wordt georganiseerd door de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO en verzorgd door de rouwcoach.
Kijk op de website van de SPSO voor meer informatie.

De data van deze opleiding zijn 11 maart 2023, 25 maart 2023, 22 april 2023, 13 mei 2023 en 3 juni 2023.